Елика-Елеватор ще произвежда и яхти (СНИМКИ)

Кметът на община Силистра, д-р Юлиян найденов се срещна с един от най-големите работодатели в промишлената зона – г-н Йордан Радулов. В условията на сегашната ситуация заводите на компанията продължават да работят, като се спазват всички разпореждания за санитарна и лична хигиена, и безопасност.
Г-н Радулов разведе Кмета и в халетата на новата си фабрика за плавателни съдове. Някои от тях все още се ремонтират, в други вече се произвеждат яхти. Дори и сега те са намерили начин да започнат работа по тях.

По информация на Пеню Николов : Върху приблизително 70 декара земя на брега на Дунав край Силистра се изгражда корабостроителница за производство на яхти. Първите четири прототипа се очаква да бъдат готови през февруари следващата година.Пазарът е съсредоточен в няколко зони – Адриатическо и Средиземно море и Карибския басейн. Може да се каже, че с новото производство продължава една традиция в Силистра в областта на корабостроенето. Според запазени документи още през седемнайсети век тук са се правели кораби за търговията и за войската. По документи от 1671 година за нуждите на Варненската крепост са построени два военни кораба. През този период се издигат и българи-притежатели на кораби. Известни са имената на трима от тях – Марко, Нешо и Славейко. Българите притежавали по-големи кораби и често били наемани от властите срещу заплащане. В този период се замогват много български семейства и част от тях влагат значителни средства за родолюбиви дела.

Моля подкрепете ни и харесайте страницата във Фейсбук , за да сте винаги информирани.


Leave a Reply

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.