Д-р Юлиян Найденов ще подари 100 книги по случай Международният ден на детската книга

Това съобщи г-н Найденов в своя Фейсбук профил.

Днес е Международният ден на детската книга. По този повод ще подаря 100 книги с произведения за деца на известни автори от цял свят.
На 2 април 1805 г. в Одензе е роден датският писател Ханс Кристиан Андерсен- майсторът на приказки. През 1958 г. ЮНЕСКО учредява Международен Златен медал на името на Андерсен, наричан още Малка Нобелова награда. Един път на две години тази награда получават най-добрият детски писател и художник на детски книги. Награждавани са Астрид Линдгрен, Селма Лагерльоф, Туве Янсон, Луис Карол, Валери Петров. Ангел Каралийчев е първият български писател, вписан в Почетния списък на Международния Съвет за детската книга „Ханс Кристиан Андерсен“.

След края на ограничителните мерки ще подаря общо сто книги на: десет общински детски градини, шестнадесет училища, три общински центъра за подкрепа за личностно развитие, един държавен център за подкрепа за личностно развитие , едно държавно специализирано обслужващо звено и на детски отдел на РБ“П. Павлович“, защото всички имаме нужда от приказки, да вярваме в герои и да побеждава доброто.
Надявам се в празничните дни на Силистра, през септември, да имам възможност да почета приказки на децата в Дунавския парк.

Моля подкрепете ни и харесайте страницата във Фейсбук , за да сте винаги информирани.

снимка : Shutterstock

Leave a Reply

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.