Граждани отново искат оставката на здравния министър

Това четем на сайта на Движение Възраждане.

За пореден път българските граждани стават обект на неясни и неефективни управленски решения. Поведението на управляващите е неадекватно, некомпетентно и будещо недоверие в нас – гражданите.

Завчера здравният министър Кирил Ананиев издаде заповед, която противоречи на препоръките на Световната здравна организация (СЗО), според която носенето на маски от здрави хора в периода на пандемията от COVID-19 не е наложително.

Министър Ананиев нареди, носенето на защитни маски на всички обществени места, независимо дали са на закрито или открито, да стане задължително.

Контролът за спазването на мярката беше възложен на МВР и новата заповед вчера трябваше да бъде съобщена на областните управи по градове.

Изненадващо това не се случи, защото заповедта бе отменена!

Поведението на правителството за пореден път печели гражданския вот на недоверие към себе си. Ние смятаме тези прояви за ирония, насочена към нас – народа. Некомпетентните им действия печелят недоверието ни и допълнително създават тревога.

Като български граждани, споделяме нежеланието си да ни представлява правителство, на което решенията не му се отдават така добре, както ироничните крилати фрази, с които ни принизява като личности ежедневно.

Ние искаме оставката на здравния министър Кирил Ананиев и цялото правителство и то преди да са изтеглили поредния заем, който трябва да се връща от децата ни. Стигат ни 10 години, през които правителството се „обучава да управлява“ върху гърбовете ни. Тази цена я плащаме всички ние.

Като граждани, желаем властта да се върне в наши ръце и управлението на страната ни да се поеме от компетентни хора, които могат да взимат навременни и адекватни решения, без да се лутат безпомощно в управленски експерименти с един цял народ.

Моля подкрепете ни и харесайте страницата във Фейсбук , за да сте винаги информирани.

Leave a Reply

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.