Ще започнат ли д-р Найденов и подчинените му да изпълняват общинските наредби в Силистра? (ВИДЕО)

Това се запитахме, след като чухме поредното каканижене* на Кмета д-р Найденов, в отговор на въпрос, зададен му на вчерашната общинска сесия. Въпросът, който можете да видите в прикаченото видео, зададен от общинския съветник, адв. Златко Куртев (Демократична България) беше следния:

– Не смята ли Общинска администрация и Вие като кмет на община Силистра, че е крайно време да се приложи чл. 26а от Наредбата за организацията на транспорта в община Силистра? Така че да има контролнопропускателен пункт на входа на град Силистра и само по един ТИР да преминава транзитно през Силистра, влизайки в КПП-то и оттам заминавайки без да спира и пребивава и една минута в града?

Чл. 26а от Наредбата гласи: Транзитното преминаване към ГКПП-Силистра на моторните превозни средства – категория N3, предназначени за превоз на товари, с технически допустима максимална маса над 12 t, за времето от 00:00ч. – 24:00ч., се осъществява, чрез контролно пропускателен режим от служители на ОДМВР-Силистра и Община Силистра, на контролно пропускателен пункт в началото на гр.Силистра по път I-7, км 2+498.

В наредбата ясно е написано, че контролът трябва да се извършва от служители на Община Силистра, а не е само от компетенциите на държавата, както се опитва да ни заблуди г-н Кмета.
За тези временни мерки (докато окончателно бъде преместен трафика) се обявиха и протестиращите срещу ТИР-овете миналия месец силистренци. Така поне опашките от тежкотоварни камиони в кварталите на града биха изчезнали, докато проблемът не бъде решен кардинално, на държавно ниво. За съжаление това конкретно искане на хората, което можеше да се изпълни още на следващия ден, беше заметено под килима. Въпреки всичко, от отговора на д-р Найденов става ясно, че все пак тежкотоварните камиони били спирани на някакво КПП и пускани най- много по няколко. Тези негови думи обаче, бяха опровергани от гражданите, живеещи по проблемната улица, които още снощи ни изпратиха снимки и видеа от реалната обстановка. От материалите и по думите на живущите в квартала (както сами можете да се уверите), става ясно, че опашки от по 10-12 ТИР-а все още са нещо нормално. А един от нашите читатели е преброил преминаването на 9 тира за 2 минути, в периода около 22:00 ч. снощи.

За пореден път призоваваме служителите на Общинска администрация и в частност кмета д-р Юлиян Найденов, да започнат да изпълняват наредбите, разписани в собствените им правилници. Следим обстановката и дано отново не се окаже, че само подвеждате хората с лъжливите си обещания. Всяко нещо си има граници, а вече твърде дълго изпитвате търпението на съгражданите си.

*каканижене – монотонно и досадно говорене.

Очаквайте още информация за конкретните действия, или бездействия на всеки един Общински служител, за да можете обективно да решите, оправдават ли доверието ви, хората които сте поставили там , за да управляват вашите дела.

Моля подкрепете ни и харесайте страницата във Фейсбук , за да сте винаги информирани.

Въпросът на Златко Куртев към Юлиян Найденов – 26.03.2020
Опашка от ТИР-ове пред Лидъл и на метри от къщите по улицата (по думи на хората, камионите са били поне 10-12)
ТИР-ове преминават в късните часове на нощта (около 22:00 ч.)


Leave a Reply

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.