Абсурд! Пътуващите от Тутракан за Варна – само с предварителна заявка

Абсурдите около „извънредното положение“ продължават. Декларации и предварителни заявки за междуградско пътуване.

Важно за всички, които възнамеряват да пътуват този петък – 27 март, с автобус от Тутракан до Силистра и до Варна. Поради извънредното положение в страната, от фирмата-превозвач съобщават на всички пътници, които искат да пътуват по линията Тутракан-Варна с автобуса, който тръгва в 7.15 часа, че трябва да се обадят предварително на автогарата в Тутракан и да заявят своето пътуване.

Заявките се приемат на телефони 0866/63636 и 0879558533. Автобус ще има при желаещи над 5 пътници. Всеки трябва да разполага с декларация за налагащото се пътуване. Документът ще служи за представяне пред контролно-пропускателните пунктове в областните градове. На автогарата в Тутракан има образци на декларацията за тези, които не могат да се снабдят с такава.

От днес влязе в сила новата декларация, която трябва да имат преминаващите през пропускателните пунктове на входовете и изходите на градовете. Бланката е публикувана на сайта на МВР. Промяната е във връзка с трудовата дейност – като в новата декларация отпада заверката от работодател. Гражданите, които пътуват по работа, ще трябва да имат в себе си и служебна бележка, издадена от работодател или друг служебен документ. Хората, пътуващи по други неотложни причини, освен декларацията, ще трябва да предоставят на органите на реда и лични документи. Има още една новост – досега декларацията само се показваше на полицаите, но вече ще остава при тях. Така на практика при всяко преминаване през КПП пътуващият ще трябва да представя нов попълнен документ. Затова разберете през колко пропускателни пункта ви предстои да преминете, за да имате необходимия брой декларации.

източник : Радио Шумен

Моля подкрепете ни и харесайте страницата във Фейсбук , за да сте винаги информирани.

снимка : Pixabay

Leave a Reply

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.