Нови специализирани колички за хора в неравностойно положение, които ще им дават възможност да влизат в морето, ще има  на варненския плаж. Две от тях ще бъдат разположени на Централния градски плаж във Варна, съобщи Андрей Василев, търговски директор на фирмата-концесионер. Те ще бъдат напълно безплатни.

По пет лева ще струват чадърът и шезлонгът на Централния плаж това лято. Общо за двете ще плащаме 10 лева. Вероятно е да има плавно повишаване в рамките на концесията, уточни Василев.

„Най-важна е чистотата на плажа. Апелирам всички да имат самосъзнание“, каза още Андрей Василев.

На две места на Централния плаж ще бъдат монтирани подходи за хора в неравностойно положение. „В преговор сме с фирма, която произвежда специализирани колички. Те ще са до спасителните постове. Спасителите са с работно време от 8 до 18 часа. Слизайки от количката си, хората в неравностойно положение ще могат да се прехвърлят на тази количка, с която ще може да се влезе в морето. Те са специално направени за плаж и не потъват в пясъка“, допълни Василев.

Едното място с такова помощно средство ще бъде на плажа под Аквариума, встрани от Калните бани, а другото – на входа за Северния плаж.

Предвижда се още една количка и пътека да бъдат поставени на друг варненски плаж.

източник : Радио Варна

Моля подкрепете ни и харесайте страницата във Фейсбук , за да сте винаги информирани.

снимка : Ивайло Димитров

Leave a Reply

Discover more from Силистра - Вчера, Днес и Утре

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading