Четвърта песен с международен екип на Йордан Йорданов от „Фанданго“

йордан йорданов фанданго (1)

Йордан Йорданов от Група „Фанданго“ във www.facebook.com/visiondann/videos/10157533673847732/:
„С голямо вълнение Ви представям най-новата си песен „Rising“, дело на българо-шведско-английски екип! Искам персонално да благодаря на шведския вокалист от световна величина Йоран Едман -за неговия гигантски талант, безрезервна помощ и невероятен професионализъм по време на целия процес по създаването на песента!

Това е четвъртата песен, която правим заедно. Специални благодарности на моя голям приятел Фил Джаксън за страхотния текст, който написа и за тази песен! На пианото е друг голям мой приятел – Добромир Добрев, на когото също много и специално благодаря за своевременната професионална намеса! Първите реакции на слушателите на песента са много добри и това много ме радва! Харесват я, а това е най-голямата награда за мен и за екипа.
Адски съм щастлив, че в този мой проект се включи невероятният инструменталист Теодосий Спасов (бел. ред – наричан „кавалджия на планетата“, който също, подобно на Йордан Йорданов, е родом от Крайдунавска Добруджа)! Благодаря ти много, приятелю, за космическите звуци и атмосфера, която създаваш всеки път със своя инструмент! Надявам се, че това няма да е последният проект, в който работим заедно! Интересното е, че Теодосий тъкмо се беше върнал от Антарктика. А в текста се загатват новите и наболели глобални проблеми. Като инструменталист е извънземен и придаде допълнителна дименсия (своеобразна музикална пространственост) на песента.

Как бе създадена песента? С всички участници в пректа работихме дистанционно – всеки записва материалите в свое студио. Пращат ми ги и аз ги сглобявам и миксирам в моето студио във Варна. След като запишем още няколко песни с Йоран, мисля да издам албум. За детайли не съм мислил, но като му дойде времето.

Песента не е комерсиален проект и това не е мой фокус. Оттам и възможността да се концентрирам изцяло върху реалната идея, без да се налага да комерсиализираме продукта. Не на последно място искам да благодаря изключително много на моето семейство – на моята прекрасна съпруга Даниела и на нашия обичан син – Пресиан, които ме подкрепяха и продължават да го правят по целия мой творчески път. Вие сте моята муза и вдъхновение! Обичам Ви! Истински се надявам тази песен да Ви хареса!“.

източник : Версинаж

Leave a Reply