Размяна на детски дрешки ще се проведе във Варна

Размяна на детски дрехи ще се проведе на 12 и 13 март във Варна. Организатор на проявата е Recycle Art Academy, варненска организация, която се занимава с рециклиращо изкуство и опазване на околната среда. Проявата е част от поредицата „Нулев отпадък”, каза за радио Варна организаторът Наталия Николова.  Размяната на детски дрехи ще се извърши в работилницата на ул „Хаджи Стамат Сидеров” №32 от 11.00 до 15.00 часа и в двата дни.„Реших да организирам това събитие, защото дрехите на децата много бързо им  умаляват и няма смисъл да се купуват всеки път нови.“, сподели Наталия Николова. „Надявам се да дойдат повече хора и да направим една хубава размяна“., допълни тя.

„Ние защитаваме няколко цели – едната е точно нулев отпадък и заради това организираме събитието. Другото е опазване на околната среда чрез разговори, популяризиране сред младите и по-възрастните хора, но по интересен начин, така че това да стане част от живота им. Стремим се в съчетанието с творчеството да превърнем отпадъците в изкуство.“, каза още организаторката.

Наталия Николова заяви, че подобни събития  ще бъдат правени по-често и се надява да станат традиционни, а хората да ги включват в календара си.

Моля подкрепете ни и харесайте страницата във Фейсбук , за да сте винаги информирани.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.