Тутраканец се оплака от полицейско насилие при арест (ВИДЕО)

Тутраканец се свърза с „Господари на ефира“, за да съобщи за проявен полицейски произвол при ареста му на 25.02.2020. Видеото на „Господарите“ можете да гледате в прикачения файл, а ето какво написа относно случая майката на пострадалия:

Тутраканската полиция ! Трима униформени полицаи !
Брутален арест с бой,в Индустриалния парк, на работното място пред много свидетели. По шосето, бой в колата, бой в полицията- глава, тяло, крака….
ПОЛИЦЕЙСКО НАСИЛИЕ !
ПРОФЕСИОНАЛНО БЕЗСИЛИЕ !
Причина ?
Отказва да даде показания по някакъв случай.
Чл.121 от НПК – “ Свидетелят не е длъжен да дава показания по въпроси, отговорите на които биха уличили в извършването на престъпления него, неговите ……………….. “ т .е. Даването на показания е право, а не задължение на гражданите.
Белезници на ръцете. Трима бият. По главата, по гърдите, в областта на бъбреците. Не подпишеш ли документите в полицията, пак бият ! Не му дават възможност да се свърже с адвокат………
Сега човекът едвам се движи !
Началото на тази необяснима агресия
става пред колегите му в Индустриалния парк.Те гледат. Дано не се откажат да станат свидетели.
Краят, най- големия побой ,е в полицията.
И още много действия на нечовешко отношение !
Полицаите след жестокия побой го закарват в Спешна помощ. Скенер на глава, кръв, отоци…..Писменото указание на лекаря е, че се нуждае от активно амбулаторно наблюдение, но полицаите го изпращат в арест в Силистра за 24 часа. Без лични документи, февруари месец, облечен само с гащеризон и тениска. От ареста в Силистра до автогарата се движи , облечен само с тениска, обезобразен и като пребито куче.
НЕчовеци !

Leave a Reply