Цели три спектакъла са подготвили ТС „Артистик“ за силистренската публика

Три вълнуващи спектакъла са ни подготвили младежите от Театрално студио „Артистик“. Те ще бъдат представени този и следващият месеци в залата на Драматичен театър „Сава Доброплодни“.

Цената на билетите е 3 лева за ученици и пенсионери и 5 лева за възрастни. Спектаклите са благотворителни. Събраните средства са за създаване на нови пиеси и участие на фестивали. Билети ще могат да бъдат закупени на място на касите на Театъра, два часа преди представлението.

Културната програма ще започне с „Валентинов ден“ (по Иван Верипаев, постановка Христо Христов) на 23.03.2020 от 18:30 ч.

“Не се опитвайте да търсите логика във времето. Във времето няма логика. Не се опитвайте да обясните времето по логичен път, времето като такова не съществува. Има само две неща – любов и любов.” Кора ал Музани- арабски философ 2012. Валентина. Днес има рожден ден и става на 60. Животът й е минал като миг. Преди 20 години точно на този ден е починал Валентин – младежката й първа любов. Изглеждат създадени един за друг. Какво би попречило на тази любов? Само едно нещо – друга любов. След малко ще нахълта и Катя. Ще разтяга акордеончето си, ще пийнат, поспорят и поплачат. Преди 20 години Катя е изгубила съпруга си Валентин. Две жени на един и същи мъж. В комуналката, в две съседни стаи заживяват Валя, Катя и Валя. Равностоен любовен триъгълник.Любовта им към Валентин е толкова голяма и нестихваща, че ще отключи тайните на спомените, водещи до вихрено завъртане на  машината на времето им от 1970 година до днес.

Участват: Пресияна Минкова, Миряна Димитрова, Иво Сергеев, Гергана Филипова, Ванеса Миланова, Габриел Георгиев, Виктория Петрова, Мелиса Мехмед, Тео Стойчев

Шоуто продължава с „Не падай духом“ (по Станислав Стратиев, постановка Христо Христов) на 31.03.2020 г. от 18:30 ч.

Пиеса, разказваща живота на 14-ина пъстри ‘експонати”, всеки от който със собствени проблеми и амбиции. Гъба, която сваля шапка на всичко, Божа кравичка, която крои интриги и планове за саботаж. Плашило, което не е страшно. Грамофонче, което слухти и създава фалшиви новини, Майски бръмбър, който иска да бъде известен и „да го дават по телевизията”. Семейство врабчета на прага на оцеляването си, Френско грозде, което иска да превъзпита всички и всичко в своя полза…И в цялото това шарено общество една круша на име Рагаца, която иска да падне по далеч от своя корен и да открие нови светове. Героите от спектакъла са всъщност типажите, които ни заобикалят,а проблемите им често наши болки, заради които често падаме духом.

Участват:

Иво Сергеев, Мерлин Ахмед, Виктория Петрова, Алис Веселинова, Габриела Гочева, Лъчезар Иванов, Наталия Енчева, Марина Деянова, Мила Дочева, Гергана Филипова, Благовеста Георгиева, Цвета Цанкова, Елеонора Викторова, Сандриано Радончик

Музикална среда – Иво Стойчев

И последен, но не по важност, на 09.04.2020 г. от 18:30 ч. ще бъде представен „Островът на съкровищата“ по романа на Робърт Луис Стивънсън и постановка отново на Христо Христов:

Като всяко растящо момче и Джим мечтае за вълнуващи подвизи и приключения по море. Наместо това скорошната смърт на баща му го принуждава да се грижи за майка си и семейната им  кръчма „Адмирал Бенбоу”. През една мрачна и буреносна нощ възхитително стряскащ странник прекрачва прага търсещ подслон. Стар моряк скрил в себе си огромна пиратска тайна. Джим го кани –  и неговото опасно пътуване започва.

Участват:

Сандриано Радончик, Цвети Станимирова, Габриела Гочева, Максим Петров, Габриел Ангелов, Иво Стойчев, Елена Николова, Алек Попов, Симеон Липчев, Гергана Филипова, Никола Ивелинов, Александър Георгиев, Тео Стойчев, Мартин Ангелов, Тихомир Добрев, Мелиса Мехмед, Виктория Петрова

Музикална среда: Лъчезар Иванов

Моля подкрепете ни и харесайте страницата във Фейсбук , за да сте винаги информирани.

Leave a Reply

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.