Разградският съд върна зад решетките сводник, склонявал силистренка към проституция

съд пиксабей

Окръжният съд в Разград отмени мярката за неотклонение на мъж, обвинен в трафик и свеждане към проституция, съобщиха от съдебната институция.

От съдът уточняват, че мъжът е обвинен, че е : „Набирал и приел жена от Силистра с цел да бъде използвана за развратни действия, независимо от съгласието й, както и че свеждал жената към блудствени действия и съвкупление, като деянието е извършено с користна цел“.

Спрямо разградчанина са повдигнати обвинения за тежки умишлени престъпления извършени в периода от май 2019 г. до февруари 2020 г. в градовете Силистра и Разград. Съдът е счел, че от събраните до този момент доказателства – показания на свидетели, може да се направи извода, че мъжът е извършил деянията, в които е обвинен. Според свидетелството му за съдимост той е осъждан няколко пъти, като е търпял и ефективно наказание „лишаване от свобода“. От представената характеристична справка става ясно, че той не упражнява трудова дейност, няма доходи, има близки, работещи в чужбина, след употреба на алкохол е агресивен и избухлив, посочват от съдебната институция.
Магистратите преценили, че съществува опасност той да напусне страната и да се укрие, както и да извърши ново престъпление. С оглед на тези доводи, въззивната инстанция е отменила определението на Разградския районен съд, с което на обвиняемия е взета мярка за неотклонение „домашен арест“ и е наложила най-тежката – „задържане под стража“.
Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

снимка : Pixabay

Leave a Reply