„Детективи на европейски проекти“ в ПГСУАУ „Атанас Буров“

В ПГСУАУ „Атанас Буров“ Силистра бе проведен т.нар. Урок №2 по проекта „Детективи на европейски проекти“, осъществяван с екип доброволци от гимназията, по задание, изпълнявано от Областен информационен център Силистра, представен на урока от своя управител Ана Караджова и от експерта Красимира Неделчева. Във форума се включиха и представители на Център за кариерно ориентиране – Кремена Петрова и Пламена Боева.

Урокът, в който участва директорът на училището Денка Михайлова, и преминал в присъствието на нейни колеги, бе проведен на тема, свързана с журналистиката по повод необходимостта „детективите“ да пишат статия за медиите в размер от 5 000 символа.

Теоретични постановки и свой практически опит споделиха пред аудиторията журналистите Йордан Георгиев и Галина Георгиева (и двамата са членове на СБЖ), които обявиха готовността си да бъдат полезни и занапред на учениците в извеждането на проекта до неговия финал.

Още повече, че ПГСУАУ е в надпревара с други пет училища в страната, като накрая най-добрият от избраните екипи ще посети столицата на Европа Брюксел, където е седалището на Европейската комисия.

Силистренската група има за име „Училищен бинокъл“, информация за чиято работа можем да научим от профила и страницата им във Фейсбук, в споделеното пространство в Гугъл драйв и др. Проучването включва анализ на проекта за обновление и обзавеждане на ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ Силистра, реализиран с европейски средства през последните няколко години.

Учениците ще извървят по свой начин „пътя към мечтаното училище“, тъй като предстои да започне ремонт и на ПГСУАУ „Атанас Буров“ – най-голямата в област Силистра професионална гимназия.

източник : Йордан Георгиев

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.