Евродепутат откри нов младежки информационен център в Силистра (ВИДЕО)

352252

На 28 февруари 2020 г. в Силистра отвори врати нов младежко-информационен център. Той е вторият, който открива евродепутатът г-жа Цветелина Пенкова.

Целта е този център да бъде място за споделено учене, работа и допълнителна професионална подготовка за млади хора, зони за развлечение и пространствo за споделяне на идеи и инициативи. Центърът е замислен като пространство за всеки, който има идеи за България и ЕС, който има нужда от помощ в търсенето на информация и възможности.

„За мен Силистра е специално място, част от моето семейство е от този край на България, затова искам да дам още една възможност на младите хора тук да имат свободен достъп до темите и проблемите, които се разискват в Европейския парламент и останалите институции на Съюза. Една от основните ми идеи е в този център да могат да идват хора и да се запознават с дейноста ми, да разбират за решенията, които се взимат в комисиите, на които съм член“, каза по време на откриването г-жа Пенкова.

В Центъра ще се организират срещи с успешни личности и интересни хора, ще се представя информация за европейски програми и реализиране на творчески и бизнес идеи, както от местно естество, така и в национален и межународен аспект.

А ние от СИЛИСТРА-НЮЗ приветстваме такива инициативи. Смятаме, че активността на Гражданското общество в политическия живот е основополагаща, за да можем всички да живеем в една нормална държава. Ще следим работата на Центъра и доколко той ще изпълнява заявените от създателите му функции.

Номер на Младежко-информационният център : +35986822362

Видео от откриването можете да видите в прикачения файл.

Leave a Reply