Близо 70 служители на ТПК „Добруджанка“ подадоха заявления за нови лични документи, дистанционно

Добруджанка паспортно 1

След депозирана заявка от ръководството на ТПК „Добруджанка“ вчера мобилен екип на сектор „Български документи за самоличност“ при ОДМВР-Силистра прие на място заявленията за нови лични документи на близо 70 работници и служители на кооперацията.
Създадената отлична организация и пълно съдействие от страна на фирмата улесни процеса на административното обслужване. След подаден списък на желаещите да се възползват от услугата, служители на Паспортна служба извършиха необходимата проверка и отпечатаха предварително заявленията на гражданите. На място с мобилна техника стана снемането на биометричните данни – фотографиране, подпис и пръстов
отпечатък. Осигурено бе ПОС терминално устройство, с което заплащането на необходимите такси също се извърши веднага. Така приемането на заявленията премина с бързи темпове, без да се налага работниците да напускат работните си места.
До края на месец март административните ръководители на институции и фирми и кметовете на общини и малки населени места могат да се възползват от възможността за организиран прием на заявления за подмяна на лични документи чрез мобилна станция, припомнят от сектор „Български документи за самоличност“. За целта е нужно да депозират писмена заявка в деловодството на ОДМВР-Силистра или на електронен адрес silistra@mvr.bg. За повече информация – телефони 086 886201 и 086 886229.

Leave a Reply