ПГСС Ситово реализира ремонт с пари от МОН

ситово гимназия ремонт мон йордан георгиев

В ПГСС Ситово, което е единственото средно училище в общината, в момента в процес на реализация е проект със средства от МОН за близо 100 хил. лева, които са извън субсидията за издръжка. Парите са поискани за ремонт, който вече е започнал: подменени са вратите с нова дограма, обновяване е предвидено на тоалетните, както и провеждане на наложителен ремонт на покрива – поне на част от него. На два пъти вече след големи бури той е бил повреждан – настилка, ламарини др.

Училището през 2021 година навършва 30 години, а всяка година през м. май провежда свой празник с участието на партньорите в лицето на общината и на местните мандри. В момента в гимназията се учат 95 ученици от общините Ситово, Дулово и Главиница, като 30 от тях са на общежитие. Приемът се осъществява в 6 паралелки по няколко специалности, като най-новата е свързана с т.нар. трайни насаждения (овошки и др.).

Обявено е желание пред МОН от следващата учебна година да има прием и в направление „Пчеларство и бубарство“. Както е известно, отглеждането на буби, каквато традиция имаше в Крайдунавска Добруджа през миналия век, е алтернатива на тютюна.

От профила на Йордан Георгиев.

Leave a Reply