ПГСС Ситово реализира ремонт с пари от МОН

В ПГСС Ситово, което е единственото средно училище в общината, в момента в процес на реализация е проект със средства от МОН за близо 100 хил. лева, които са извън субсидията за издръжка. Парите са поискани за ремонт, който вече е започнал: подменени са вратите с нова дограма, обновяване е предвидено на тоалетните, както и провеждане на наложителен ремонт на покрива – поне на част от него. На два пъти вече след големи бури той е бил повреждан – настилка, ламарини др.

Училището през 2021 година навършва 30 години, а всяка година през м. май провежда свой празник с участието на партньорите в лицето на общината и на местните мандри. В момента в гимназията се учат 95 ученици от общините Ситово, Дулово и Главиница, като 30 от тях са на общежитие. Приемът се осъществява в 6 паралелки по няколко специалности, като най-новата е свързана с т.нар. трайни насаждения (овошки и др.).

Обявено е желание пред МОН от следващата учебна година да има прием и в направление „Пчеларство и бубарство“. Както е известно, отглеждането на буби, каквато традиция имаше в Крайдунавска Добруджа през миналия век, е алтернатива на тютюна.

От профила на Йордан Георгиев.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.