В Айдемир събраха подписка за изграждането на нови „легнали полицаи“

Лозарска

Над 80 подписа, само за няколко дни, събраха жителите на Айдемир с искане за изграждане на изкуствени неравности по улица „Лозарска“ в селото. Тя е една от най-оживените в населеното място, по нея освен леки автомобили се движат и колите на градския транспорт, както и селскостопански машини.

Преди няколко години, след преасфалтиране, по улицата на места се е образувал значителен наклон. По тази причина много от автомобилите преминават с несъобразена скорост, съобщават местните жители. Улицата преминава покрай две детски площадки и футболно игрище, на които играят деца от цялото село, а както всички знаем децата нямат спирачки. В съседство живее и семейство с глухонеми родители, които със страх пускат децата си навън.

Айдемирци са категорични, че поставянето на изкуствени неравности ще накара шофьорите да преминават по-бавно. За проблема те са сигнализирали местната власт, но резултат не е имало. Това ги кара да се чувстват напълно изоставени. А Айдемир е едно от малкото села, в които все още живеят и отглеждат децата си млади хора, макар че двете училища в селото бяха затворени по неизвестни причини и това закономерно и разбираемо накара доста хора да се преместят с децата си в града. Има ли намерение Общината да започне да подкрепя младите хора, особено в селата? Сега подписката е внесена в Общинския съвет от Демократична България с надеждата, че ще се вземат мерки преди да се случи непоправимото.

Leave a Reply