Двама силистренци са арестувани в Бали за източване на карти

силистренци арест balipuspanews

Полицията в Бали е арестувала вчера двама българи заради предполагаем опит за скиминг на банкомат в Семиняк.
Това е поредния такъв случай на острова, в който са замесени граждани от източноевропейската държава, пише изданието „Coconuts Bali”.
Двамата мъже от Силистра – Теодор Степанов Петров и Камен Севдалинов, са заловени от полицията след получен сигнал от местна банка, че в банкомат в Семиняк, е монтирано скимиращо устройство.
Полицаите организирали акция в близост до банкомата.
Извършителите са пристигнали с мотоциклет и са влезли в кабината с банкомата, като според полицаите, са се държали „подозрително”.
След ареста, Петров и Севдалинов признали по време на разпита за извършеното от тях престъпление.
В обитаваното от двамата българи жилище властите са открили и доказателства за дейността им – няколко скимиращи устройства и пари в брой на стойност 8 500 щатски долара.
Българите са обвинени в съответствие с действащия в Индонезия Наказателен кодекс и Закона за информационните и електронните транзакции, като предвидената максимална присъда е до 7 години затвор.
Изданието посочва, че в Бали и друг път са правени опити за скимиране на банкомати, като много често в тях са участвали източноевропейци. Миналия месец са били арестувани отново двама българи за опит за скимиране в Кангу.

източник : /БГНЕС/

снимка : balipuspanews.com

Leave a Reply