В Голеш са на мода фалшивите шофьорски книжки

Районната прокуратура в Силистра ръководи досъдебно производство срещу 24-годишния Мирослав Н. По време на специализираната полицейска операция в силистренската община Кайнарджа младият мъж, който е от село Голеш, бил спрян за проверка на едно от изградените КПП-та. Представил свидетелство за управление на МПС, издадено в Кралство Испания.

Проверка на документа показала, че свидетелството е неистинско, и срещу Мирослав било образувано досъдебно производство за престъпление по член 316, във връзка с член 308, ал. 2 от НК.

В село Голеш на мода са фалшиви свидетелства за управление на МПС, издадени уж в Полша. Срещу притежателите на такива шофьорски книжки се водят девет бързи производства.

По време на специализираната операция в община Кайнарджа са били проверени 152 автомобила и 268 лица, като са били съставени 17 акта за установяване на административни нарушения. Установени са търговци, които са продавали и съхранявали цигари без бандерол в търговските си обекти. Иззети са били над 6000 къса цигари без бандерол, като съдействие на органите на реда от ОД на МВР в Силистра са оказали и служители на агенция „Митници“.

При проверки в частни домове по време на специализираната полицейска операция за противодействие на битовата престъпност са установени количества незаконно придобити дърва за огрев.

В спрян за проверка автомобил на едно от КПП-та са установени лица, които превозват дървен материал без необходимите документи. Дървата са иззети.

Днес Окръжната прокуратура в Силистра отчете резултатите от съвместната специализирана операция с ОД на МВР и жандармерията. Съвместните действия за противодействие на битовата престъпност и престъпленията по транспорта ще продължават.

източник : ПРБ

Leave a Reply