Бързо производство, 20 акта и 15 фиша в хода на специализирана полицейска операция на територията на община Кайнарджа (ВИДЕО)

Резултатите от проведена специализирана полицейска операция срещу конвенционалната престъпност на територията на община Кайнарджа представиха днес на брифинг директорът на ОДМВР-Силистра старши комисар Юлиян Караславов и окръжният прокурор Теодор Желев.
Операцията се проведе за времето от 11:00 часа до 19:00 часа на 10 февруари т.г. под наблюдението на Окръжната прокуратура с участието на служители на РУ-Силистра, секторите „Противодействие на криминалната престъпност“ и „Противодействие на икономическата престъпност“ към Областната дирекция на МВР и Зонално жандармерийско управление – Варна.
Окръжният прокурор Теодор Желев определи полицейската акция като успешна и поясни, че тя е реализирана в изпълнение на указанията на главния прокурор за решителни мерки срещу битовата престъпност в малките населени места. Заложени са действия от страна на прокуратурата и полицията в Силистра, които ще бъдат постоянни и ще се осъществяват на територията на всички общини и малки населени места в областта. Целта е битовата престъпност да бъде сведена до поносими граници, така че гражданите в малките населени места да почувстват реално наличието на власт и на безкомпромисност към всякакви противообществени прояви и правонарушения, допълни окръжният прокурор.
Според резултатите, представени от областния директор старши комисар Юлиян Караславов, в хода на операцията са проверени 152 моторни превозни средства и 268 лица. Съставени са 17 акта и 15 фиша по ЗДвП. Образувано е едно бързо производство за шофиране с неистинско свидетелство за управление на МПС срещу 24-годишен, засечен в района на село Кайнарджа. Извършени са проверки на 13 търговски обекта, като в четири от тях е констатирана продажба и съхранение на тютюневи изделия без съответните разрешения. Съставени са констативни протоколи от служители на Агенция „Митници“ и са иззети 6700 къса цигари.
В частни имоти на територията на общината са открити общо 5 пространствени куб.м дървен материал без съответните разрешителни, за което са съставени 2 акта от служители на ТП „Горско стопанство“. Други 4.2 пространствени куб.м дървен материал без необходимите документи са установени в автомобил „Форд“, управляван от 23-годишен в близост до село Средище. Автомобилът и товарът са иззети, съставени са констативен протокол и акт от служители на ТП „Горско стопанство“.
Данни от полицейската статистика показват, че през 2019 г. на територията, обслужвана от Участък – Кайнарджа са регистрирани 40 престъпления, от които 30 са разкрити, т.е постигната е 85.71% разкриваемост. От разкритите 30 престъпления 28 са приключили с мнение за предаване на съд, а по две предстои повдигане на обвинения. В срок са приключени 13 бързи производства. За пет от случаите преписките са прекратени, по други пет разследването продължава.

Гледайте целият брифинг в прикачените видеа.

Брифинг – част 1
Брифинг част 2

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.