Театърът в Силистра със свежа премиера навръх 14-ти февруари (Вижте откъси от пиесата)

121

Силистренският Драматично куклен театър кани своите зрители на премиера на най-новата си постановка „Само за мъже“ по италианския класик Дарио Фо на 14 февруари от 19 ч. в салона на театъра.


Днес при посещението си в театъра, заварихме актьорите по време на тяхната репетиция, сред все още недовършените, но вече загатващи за приятната атмосфера на пиесата декори. В прикаченото видео можете да видите откъси от прекрасната актьорска игра, която ще бъде представена само за вас на 14-ти февруари.

Директорът на ДКТ, Златина Станева и режисьорът Дейвид Славчев разказаха накратко за предстоящата премиера.

 Златина Станева, директор на ДКТ :
„Целенасочено планирахме премиерата да бъде на 14-ти февруари. Хората, които са в театралната зала ще разберат защо.“

„Каним всички зрители да посетят премиерата, като с един билет могат да влязат двама души и да започнат отпразнуването на празника – който и да е той… Гарантираме им, че това ще бъде едно наистина изключително добро начало за една празнична вечер.“

„Пиесата „Само за мъже“ е първата за календарната година премиера в нашия театър (бел. ред.-поредна обаче за творческия сезон). С нея поставяме началото на една по разчупена линия в подбора на заглавия в репертоара си – досега основно залагахме на българска класическа драматургия, както и на балканската“. 

Режисьорът Дейвид Славчев, който е директор на Видинския театър

„Пиесата разглежда взаимоотношенията между мъжете и жените, като в началото е по-скоро откъм мъжката страна, като на финала се получава обрат. Има хепи енд (щастлив край), няма страшно“. 

„Убеден съм, че хората които дойдат на театър в Силистра ще бъдат много доволни и се надяваме да дойдат още толкова, които досега не са идвали.“

По случай два от емблематичните празници, които отбелязваме подобаващо – а именно Трифон Зарезан и Св. Валентин – един билет ще е за двама!!!!
Цена 10 лв.
За информация и контакти: моб.0879 69 88 26
Билети – при касата на Драматично-куклен театър Силистра/бивш куклен театър/.

Целият коментар на Златина Станева и Дейвид Славчев, както и откъси от репетициите за пиесата гледайте в прикачените видеа!

Златина Станева и Дейвид Славчев
Репетиция на премиерата „Само за мъже“ в Силистренския театър

Leave a Reply