Силистренец с турско гражданство, издирван от Интерпол беше арестуван във Варна

прокуратура варна

Издирван с червената бюлетина на Интерпол турски гражданин Нихат О. е задържан с определение на Варненския окръжен съд днес по искане на Окръжната прокуратура във Варна. 64-годишният Нихат, който е роден в Силистра, е бил задържан във Варна на 3 януари тази година.

Той се издирва от Република Турция за изтърпяване на ефективна присъда от 7 години и 6 месеца, постановена от 5-и тежък наказателен съд в Истанбул през октомври 2014 г. за съучастие в държане и трафик на значително количество хероин.

След като е бил осъден с влязла в сила присъда, 64-годишният мъж се е укрил от правосъдието на Турция, като е нарушил наложената му забрана да напуска страната.  Мъжът е бил установен на територията на Трето РУ на МВР във Варна и задържан. Престъплението, за което Нихат е осъден, се наказва и по българския Наказателен кодекс и давността му не е изтекла, се казва в искането на Окръжната прокуратура във Варна до съда.

Днес искането е било уважено и Нихат О. ще остане в ареста до започване на производство по екстрадицията му в Република Турция. 

източник : Прокуратура на Република България

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.