Отвориха пътя Русе-Силистра за автомобили до 12 т. Вижте актуалната обстановка в област Силистра към 15:30

Възстановено е движението по пътя Русе-Силистра за автомобили до 12т. в област Силистра.

– за Шумен – само до кантон „Загориче“ е разрешено пътуване.

– за Разград (и през трите възможности – Старо село, Стефан Караджа и Дулово/Исперих) – движение на МПС само в силистренската част на направлението.

В област Силистра работят 24 екипа на електроснабдяващото дружество, но проблем с пътищата не позволява на всички от тях да стигат до местата на авариите. Най-сложно е в района на село Окорш в община Дулово, поради което в тази община има най-много села без ток. Дружеството е изискало техника от колегите си от съседната област Добрич, за да подпомогнат работата си.

Ток няма само в селата Брадвари и Йорданово. Няма данни за бедстващи хора. За отбелязване – няма информация от община Ситово.

В село Искра, община Ситово, където за по-малко от денонощие е натрупан сняг до 60 см, снеговалежът е спрял и по информация от кметството ще продължи работата на 2 машини от парка на местната фирма за снегопочистване, както и на един трактор към общината, за да прокарват път до селото. Жителите му са без ток и вода от снощи насам. Няма бедстващи хора, няма жени, които предстои да родят, както и хора на хемодиализа. Местен супермаркет работи на агрегат, което му позволява да обслужва клиенти. Останалите търговски обекти са били също предупредени да се заредят със стоки от първа необходимост.

снимка : Pixabay

Leave a Reply