в Дулово общинските съветници ще даряват заплатите си за безплатни детски градини?

Групата на общинските съветници от ПП „ГЕРБ“ – Дулово внесе предложение в ОС за отпадане на таксите в детските градини, за сметка на заплатите си. Предложението е адресирано до Председателя на Общински съвет – Дулово – Невхис Мустафа, която потърсихме за коментар.

„Това е наша идея, ще стане, точно заради такива проблеми бюджета не мина.“ – каза г-жа Мустафа

„Вижте, аз имам действаща, реално работеща група… Аз съм областна на „жени ДПС“… При нас има благотворителност… Има помощи… Ние сме жив орган, работещ и помагащ. И в заключение, Министърът на образованието предлага така или иначе детските градини да са безплатни… Да не е популизъм.“

Потърсихме и общинската организация на ПП „ГЕРБ“ за Дулово, като те ни отговориха, че идеята си е тяхна:

– Ваша идея ли беше да дарите заплатите си за премахване на таксите на детските градини в община Дулово?
– И целите ли заплати ще бъдат дарявани, или част от тях?

– Здравейте, идеята е изцяло на съветниците от групата на ПП ГЕРБ, и да – става на въпрос за цялата сума която получават.

Разбираме, че тепърва комисиите биват събирани, за да бъде дискутиран въпросът и всичко да е „черно на бяло“, но по всичко личи, че най-вероятно, независимо кой е първоизточник на идеята – Дулово ще се превърне в поредната Община с безплатни детски градини, още преди това да е обявено от Държавата (ако въобще се случи). Все пак най-важно е, независимо от междупартийните борби, в крайна сметка печеливш да е народът и всеки един човек от нашето Общество.

Ще следим ситуацията за Вас!

Leave a Reply