За първи път STAND UP COMEDY SHOW в Силистра

Стендъп комедията е един от най-интересните и стимулиращи ума жанрове. Това е представление най-често от един единствен комедиант, който не играе роля, а говори за неща от живота.
Името на жанра (Stand up Comedy) произлиза от това, че комикът представя шоуто си прав пред публиката. В повечето стендъп шоута има диалог между комика и зрителите, като много често за подходящо място се избира Комеди Клуб или театрална зала със сцена.
Стендъп комедията е най-силно разпространена в Англия и САЩ.
Най-известният Комеди Клуб в света е отворен през 1972ра година в САЩ от наричаната Кръстницата на Стендъп Комедията (Godmother of Stand-up Comedy), Митзи Шор.
В Комеди Стор започват кариерите си хора като Робин Уилямс, Джей Лено, Дейвид Летърман, Еди Мърфи, Джо Роуган, Дейв Шапел и много други известни комедианти.

Британската стендъп комеди сцена стартира малко по-късно, през 80те години. Комеди Стор Лондон е един от най-известните комеди клубове в Европа.

Ето, че дойде време и Силистра да стане част от световното Стендъп Комеди Общество.

Актьорът Ники Станоев ще гостува на 20.02.( четвъртък) от 19.00 часа в залата на СУ „Н.Й. Вапцаров“, с шоуто „Ники говори за музиката“.

След участието си в българския сериал „Домашен арест“ ( в ролята на Райчо ) и популярни телевизионни шоу – програми , актьорът Николай Станоев сбъдва своята мечта за Стендъп Комедия.
От няколко години той задържа вниманието и усмивките на зрителите от сцената със своето Шоу . В него сладкодумно и развлекателно говори за музиката в съзнателния си живот – от 80–те години до днес.
Ще анализира , ще импроРапира,
ще я изпълнява.
Ще ни разкаже защо
поп – изпълнителите рисуват
всяка дума, докато пеят .
Ще разберем защо рапърите носят широки дънки , а метълите – тесни.
Ще довери съкровени тайни от живота си .
Ще се докоснем до онези мили нещица, които ни намигат понякога и подсещат за страхотните мигове .
Защо не ?

За информация и билети :
тел. 0878498549 и 0885094542

Информация на Нели Ваникова

Leave a Reply