С това твърдение, чрез декларация излязоха от Движението за права и свободи в Дулово. Публикуваме декларацията не защото искаме да вземем страната на едната, или другата партия, а защото сме убедени, че голяма част от структурите на фен клуб – „Бойко“, действат точно по този начин. Чрез заплахи, корпоративен и купен вот, особено, когато нещата не вървят добре за тях, както в Община Дулово, където на местните избори ГЕРБ не успяха да спечелят мнозинство и загубиха от ДПС. С оглед на растящото неодобрение срещу „управляващата“ мафия очакваме засилващи се репресии, уволнения и все повече опити за сплашване на хора, които дръзват да се противопоставят. Все пак змията хапе най-силно, когато знае , че умира. От СИЛИСТРА-НЮЗ смятаме, че е крайно време да спрем с междупартийните заплахи и войни, и да започнем да работим за общото благо на целия български народ. Защото да поставяме партийните интереси пред тези на съгражданите си е престъпление и може би не е далеч времето, когато извършителите на тези деяния ще трябва да отговарят за тях. Ето и текстът на декларацията :

Протестна декларация

От Групата на общинските съветници от ПП „ДПС” община Дулово

Срещу безпардонното и крайно заплашително поведение на народния представител от ПП ГЕРБ Алтимир Адамов

Уважаеми дами и господа,

Изборите минаха и резултатите са налице.

В началото на настоящия мандат заявихме, че единствената партия за всички нас, присъстващи в тази зала е партията „Община Дулово и нейните жители”.

Уважаеми колеги, искаме накратко да Ви запознаем с хронологията на събитията, които са причина за написването на тази протестна декларация.

Проблемите започнаха много отдавна, след края на евроизборите, когато заради съмнения и слухове за политически пристрастия и приемлив за народния представител вот, бяха освободени от работа няколко служители на Горското стопанство Дулово.

След няколко месеца започна предизборната кампания за местни избори 2019 год. То не бяха заплахи, то не беше натиск, цялата административна машина се превърна в предизборен инструмент в ръцете на Алтимир Адамов и съмишленици.

Надявахме се, че с приключването на изборите това му поведение ще се промени, кадруването, заплахите и натискът ще приключат.

Но уви, от няколко седмици станахме свидетели на нови, още по-ожесточени нападки и заплахи за освобождаване от работа на хора, близки до ДПС.

В момента имаме натиск по отношение на приемане на бюджета.

Дами и господа съветници, явно притесненията по отношение на представения ни така бюджет за 2020 год. ни навежда до мисълта, че крие много подводни камъни. Слезе се до ново ниво на заплахи, че ако евентуално бюджета не бъде приет ще бъдат освободени над 50 човека /чиито списък той твърди, че има/ от училища, детски градини, читалища и община.

Отговорно заявяваме, че няма да търпим подобно поведение. Декларацията ни ще стане достояние на цялата общественост, медии, политически партии, президент, министър-председател и парламент.

Група на ПП „ДПС” Общински съвет Дулово

Leave a Reply

Discover more from Силистра - Вчера, Днес и Утре

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading