Кампания под надслов „Независим от зависимостите“ организират в Силистра

конкурс месец на трезвеността

През месец Февруари – Месецът на трезвеността, Общински съвет по наркотични вещества и Превантивен информационен център по зависимости при Община Силистра организират кампания под надслов «НЕзависим от зависимостите», като oбявяват:

  1. Kонкурс за рисунка на тема «Моят свят – свят без алкохол и тютюнев дим» -за ученици I – IV и V – VII клас;
  2. Конкурс за антиреклама (плакат или видеоклип) на тема : Наркотиците НЕ ти казват „ОБИЧАМ ТЕ“! – за ученици – V-VII и VIII- XII клас;

Крайният срок за предаване на творбите е 21 февруари (петък) 2020г. в Превантивния информационен център по зависимости – ул. „Симеон Велики“ 135, ет. 2, зала 204 (Младежки дом) и на email:pic_silistra@abv.bg.

  1. Класиралите се на първо, второ и трето място от всяка категория автори ще бъдат отличени с награди и грамоти, а най- добрите творби ще се използват за изработване на информационни превантивни материали.

Седмица на „ОТВОРЕНИТЕ ВРАТИ“ – от 24-ти до 28-ми февруари в Превантивен информационен център по зависимости за ученици от V до XII клас. Необходима е предварителна заявка на телефон: 086/820477.

Темите, които ще бъдат представени и дискутирани са както следва:

  • „Наркотиците – познати или не?“
  • „Зависимости на новото време“
  • „Тютюнопушене или здраве?“
  • „Алкохолът – усмихнатият враг на човечеството“
  • „Взаимодействие на марихуаната и синтетичните наркотици – амфетамини и екстази. Рискове и последици“, като лектори ще бъдат колегите от Превантивен информационен център по зависимости.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.