Карабинерът, спасил 8 силистренчета, избяга за втори път от смъртта

масимо пирас1.webp1

Този път героят пострада тежко при спускане с парашут в първите дни на новата година.

Италианският карабинер, който през лятото на 2018 година спаси 8 силистренски ученици от пожар, разразил се в Болоня, успя отново да изиграе смъртта. Този път героят пострада тежко при спускане с парашут в първите дни на новата година, пише Блиц.

След падането той бе приет в тежко състояние в болница. „Животът на главния старшина от корпуса на карабинерите Масимо Пирас е вън от опасност“, заяви пред „Телеград“ пресаташето на болницата. 49-годишният военнослужещ, когото италианските медии нарекоха „Героя от автомагистрала 14“, все още е в реанимация. Лекуващите лекари обаче били оптимисти за скорошното му възстановяване.

Инцидентът с парашута станал в късния следобед на 6 януари. Пирас беше обявен за герой по-миналата година след огнения ад на околовръстния път на Болоня. Тогава пълна догоре с газ пропан-бутан цистерна се врязала в движещ се по-бавно от нея камион и започнал теч на лесно запалителния материал. След малко той лумнал, а не след дълго районът бил разстърсен от взрив. Пламнал и движещият се зад цистерната автобус, а Пирас пръв се хвърлил вътре да спасява заклещените около 20 ученици.

В крайна сметка всички били извадени живи, а 8 от тях, както и карабинерът, получили изгаряния . Чак на болничното легло Масимо разбрал, че е рискувал живота си за 11-класници от Силистра, които били на стаж в местна фирма.

Leave a Reply