Пет ученика от Ситово се класираха за втори кръг на национално състезание по БЕЛ

Ситово училище2


За девета поредна учебна година Сдружение на учителите филолози „Любословие” организира национално състезание по български език и литература. Целта на състезанието е да се проверят уменията на учениците за разбиране, осмисляне и използване на информация от текст, както и за създаване на писмен текст по конкретна задача. Проверката на функционалната грамотност на учениците е една от целите в работата на Сдружението.

За първа година в това състезание се включиха ученици от ПГСС, чийто преподавател е старши учител по български език и литература Галина Борисова. Първи кръг на състезанието се проведе на 20.11.2019 г. Форматът за проверка на знанията и уменията на учениците за всеки от класовете е писмен тест с въпроси от отворен и от затворен тип, а като допълнителен компонент – задача за създаване на текст. Тестовите задачи за първия кръг на състезанието са върху преговорен материал от предходната учебна година и върху материала от текущата, който по програма учениците трябва да покрият до средата на месец ноември 2019 г. Участниците от нашето училище се съревноваваха по грамотност и знания с ученици от цялата страна. Резултатите са повече от успешни. От 7 ученика се класираха 5 за втори кръг. Това са:
1. Мелиса Веселинова Илиева- 9 клас;
2. Джерен Мюмюн Ариф- 10 клас;
3. Мария Мариянова Спасова- 10 клас;
4. Екатерина Алисеева Валериевна- 11 клас;
5. Надя Йорданова Недкова- 12 клас.
Участниците получиха сертификати за участие в състезанието, които директорът на ПГСС г-жа Г. Йорданова им връчи на коледното тържество. Учениците вече събират сили и знания за втори кръг на състезанието, който ще се проведе на 26.02.2020 г.

изготвил: Г. Борисова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.