Журналистът и пиар на Областна администрация Силистра Йордан Георгиев ще представи изложба по повод 60-ата си годишнина, навръх рождения си ден на 15 януари. Изложбата носи заглавието „Поканата -памет и спомен“ и съдържа покани, изпратени до областния управител и лично до журналиста в период от 2013г. до днешна дата. Припомняме, че освен че е работил в Радиоцентър – Силистра, вестник „24 часа“ Йордан Георгиев е автор на книгите: „Ракурси“, „Да случиш на живот“ и „На лице и наопаки“. Работил е четири мандата като общински съветник. Има и личен блог „ВЕРСИНАЖ“. Член е на Съюза на българските журналисти.

В изложбата ще заеме място новосъбрана колекция с покани на хартиен носител, създадени от десетки институции от област Силистра и страната, представители на различни сфери – култура, образование, социални служби, спортни организации, неправителствен сектор, общинско и държавно управление.

Част от нея са и десетки сватбени покани от 1979 г. насам, предоставени специално за изложбата от Калина Михайлова (учител, фолклорист и общественик) от с. Шуменци, община Тутракан.

Откриване: 15 януари 2020 г., 12,12 ч. в Художествена галерия Силистра. Експозицията е в „компанията“ на творби – живопис, скулптура и графика, дело на творци от Силистра от различни поколения, които са на разположение на посетителите до края на м. януари т.г.

/снимка: фейсбук-профила на Йордан Георгиев/





Leave a Reply

Discover more from Силистра - Вчера, Днес и Утре

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading