„Живот в скалите“ е най-четената книга в силистренската библиотека през 2019 г.

„Живот в скалите“ на Мария Лалева е най-четената книга в силистренската библиотека за миналата година. Книгата се радва на голям интерес в цялата страна и явно и Силистра не прави изключение в това отношение. Историята на книгата е следната:

Неизлечимо болна млада жена и малкият й син пристигат в Стария Созопол. Тук се запознават с няколко души, които скоро стават тяхно семейство: Михаил – бивш популярен актьор и настоящ пияница, Демир – мъдър и благ старец, Луиза – борбена и импулсивна арменка, и баба Настасия – ясновидка и гадателка. От този миг животът на всички се преобръща, а съдбите им се преплитат необратимо в любов, раздяла, смърт, прошка, мистика и усещане за предопределеност.

Драматичната история на ръба между философията и притчата провокира читателя да си задава въпроси, да открива своите лични отговори и да изживее цяла палитра от човешки емоции – от сълзи до смях, от страдание и усещане за загуба до тържество на красотата, любовта и истината.

Второто място заема „Тайна с дъх на парфюм“ от Фиона Макинтош, чиято история се развива преди 100-тина години по време на ПСВ , но сюжетът и се върти основно около отношенията между две фамилии и парфюмерийният им бизнес.

Топ три допълва „Срещи в бурята“ на небезизвестната Даниел Стийл :

Ураганът Офелия напредва към Ню Йорк. След броени часове милиони нюйоркчани ще бъдат притиснати от ужасно наводнение.

Елън Уортън пристига в Ню Йорк от Лондон, без да се притеснява от времето, но скоро ще разбере, че ураганът ще й донесе вихър от изненади. Британският инвестиционен банкер Чарлс Уилямс пътува до Ню Йорк, за да се види с малките си дъщери, които живеят с красивата му бивша съпруга.

Останалите книги в топ 19 можете да видите в прикачената снимка:

Leave a Reply