Пиян, дрогиран и без книжка, заловени зад волана през почивните дни

23-годишен шофирал под въздействие на дрога, у него са открити наркотични вещества. На 28 декември по ул. „Москва“ в областния град мъжът бил зад волана на лек автомобил „Ауди“, когато пътни полицаи го спрели и с техническо средство установили, че шофира след употреба на канабис и амфетамин. При проверка у мъжа били намерени 2.4 грама амфетамин, идентифициран с полеви наркотест. Задържан е за срок до 24 часа, по случая е образувано досъдебно производство.

Без книжка и в едногодишния срок от наказването му по административен ред за същото провинение 27-годишен управлявал лек автомобил „Рено“. Той бил засечен от пътни полицаи на 27 декември около 22:00 часа по ул. „Седми септември“ в Силистра. По случая е образувано бързо производство.

Бързо производство за шофиране след употреба на алкохол е образувано срещу 24-годишен. На 28 декември около 04:30 часа по ул. „Марица“ в Тутракан той управлявал лек автомобил „БМВ“, но бил засечен от пътни полицаи и тестван с дрегер, който отчел 1.53 промила. Отказал е да даде кръвна проба и е бил задържан за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо производство.

Leave a Reply