Директорът на ОУ „Св. Св Кирил и Методий“ Георги Тончев с годишна награда от СБУ

В навечерието на най-светлите рождественски и новогодишни празници Синдикатът на българските учители отличи най-добрите си социални партньори и синдикалисти за 2019 г.

Сред наградените бе и директорът на силистренското ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ Георги Тончев. Изявеният ръководител на елитното училище, уважаван от учители, ученици и родители, получи призвание за работата си в категорията „Най-добър социален партньор – директор“, а почетния плакет му връчи лично министърът на образованието и науката Красимир Вълчев.

Превърнала се в стойностна традиция, тържествената церемония по награждаването се проведе на 13 декември в София и бе открита от председателя на Съюза на българските учители д.ик.н. Янка Такева.

Сред официалните гости на церемонията и зам.-министърът на образованието и науката инж. Таня Михайлова, вицепрезидентът на КНСБ Пламен Нанков, партньори, съмишленици и приятели на СБУ.

В присъствието на близо 400 гости, участници и представители на медиите, бяха връчени почетни плакети и грамоти за всички, номинирани в заключителния етап на престижните национални конкурси на СБУ: Четиринадесети национален конкурс „Синдикалист на годината“, Тринадесети национален конкурс „Най-добър социален партньор – кмет“ и „Заместник-кметове“, Тринадесети национален конкурс „Най-добър социален партньор – директор“ и още 5 категории.

За „Синдикалист на годината“ бе отличена Валентина Георгиева – председател на съюзната организация на СБУ в ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в с. Нова Черна.

За пореден път СБУ изрази своята морална подкрепа към всички социални партньори и доказа, че ефективният социален диалог има ключова роля за развитието на качествено и модерно образование и за повишаването на обществения престиж на българския учител.


Leave a Reply