Традиционно в навечерието на Коледните и Новогодишните празници в ОДМВР-Силистра са предприети действия за обезпечаването на обществения ред и сигурност в региона. Утвърден е план с конкретни ангажименти и срокове за изпълнение на възложените на полицейските служители задачи.
Проведени са срещи с общинските администрации по места с оглед планиране на общи мерки за безопасност при провеждането на публични прояви, безопасност на движението по пътищата и извършването на проверки на питейни и увеселителни заведения. Създадена е организация за засилено полицейско присъствие на местата, където се очаква масово събиране на хора.
Преди и по време на празниците е предвидено да се проведат специализирани полицейски операции за превенция и противодействие на правонарушенията и опазване на обществения ред.
На работни срещи с административните ръководители на обекти, опериращи със значителни финансови средства, са обсъдени допълнителни мерки за сигурност, за да се предотвратят престъпни посегателства.
В търговските обекти продължават проверките за продажба на пиротехнически изделия без издадени полицейски разрешения, в нестандартни опаковки или без упътване и сертификат за качество.
Превантивни действия за осигуряване на пожарната безопасност по време на празниците са предприети и от РДПБЗН-Силистра. Извършени са проверки на питейни и увеселителни заведения, където ще се провеждат празненства. Обект на контрол са организацията за пожарната безопасност, условията за евакуация и пожарогасене, състоянието на отоплителните уреди и съоръжения, електрическите и вентилационните инсталации, пожаротехническите средства и системите за пожароизвестяване. Прегледани са плановете за пожарогасене и ситуационните схеми на обектите.

Засилен ще бъде контролът и по пътищата в областта. Полицейските служители ще следят строго за неправоспособни и употребили алкохол водачи, за спазване на скоростните режими и за технически неизправни моторни превозни средства.

източник : Пресцентър ОДМВР-Силистра

снимка : Радио Кърджали

Leave a Reply

Discover more from Силистра - Вчера, Днес и Утре

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading