Коледни кошници ще зарадват деца и възрастни за поредна година в Силистра

За 8-ма поредна година Фондация деца на България реализира инициативата Коледни кошници. Тя се провежда всяка Коледа и Великден и предстои 3-то издание в Силистра. През април групата успя да зарадва над 100 деца от Кайнарджа, Искра, Окорш и Силистра. Тази година групата ще е още по-голяма и кампанията е вече в разгара си. В основата си целта на кампанията е да напомни на повече хора колко важно е да помагат независимо колко имат. И как с малко усилия можем да дарим щастие на нуждаещи се от всички възрасти, както деца така и възрастни. В хода на проекта всеки може да се включи с дарение, както и в самото опаковане и даряване на подаръците. Предстои ни да дарим Кошници в дома за стари хора в Силистра и може би 10-тина приемни семейства (ще стане ясно днес). Още нещо важно – тази година в подготовката на Кошници се включиха (досега) над 250 деца от 5-6 различни училища, като те също подготвиха Кошници и картички за непознати, които успяха да зарадват.

Кошниците включват лакомства, плодове, картички, флумастери, или чорапи (според това дали са за възрастни хора или деца) и други подобни.

Ако желаете да се включите с дарение, или труд, можете да се свържете с организаторите на благородната инициатива на телефон : 0884 440 770

Leave a Reply