Възпитаничка на СУ „Н. Й. Вапцаров“ Силистра най-добра в „Откраднат живот“

Добруджанката родом – актрисата Диана Димитрова – на 13-ти ноември беше избрана от зрителите на Нова телевизия за любима актриса от телевизионния сериал за „Откраднат живот“ (ролята е на д-р Огнянова), а на 11 декември излиза от печат книгата й, която е и илюстрирана от нея – „Омагьосаните“.Дали не е добре да бъде поканена да я представи и в Силистра, защоне и с изложба от нейни картини. Честито на възпитаничката на СУ „Никола Йонков Вапцаров“, където дори има подходящ салон за подобни културни прояви! Снимката на актрисата е от impressio.dir.bg, където е публикуван интересен материал с/за телевизионната звезда.
Както го направи Стоянка Мутафова – без да има силистренска връзка, със съдейстивето на певеца Йордан Марков тя дойде до крайдунавския град, за да позволи на читателит и зрителите да се докоснат до най-дълговечната ни актриса.
Стефан Данаилов го пропуснахме с подобно „четене“ (за последно бе през 2013 г. в Силистра със свои студенти) – друга е темата, че и здравето му през последните години не позволяваше това да се случи.В „Монитор“ за книгата „Омагьосаните“: „Сюжетът се фокусира върху три деца, които биват превърнати в лама, леопард и панда. Те се намират в блатото на магьосника Жабок, който пък от своя страна страда от тежка травма от миналото, причинена му от група малчугани. В историята липсват мечетата и зайчетата, иначе казано – захаросаните образи, които традиционно изобилстват в книжните издания за най-малките“.Уикипедия: Диана Димитрова е родена на 1 април 1990 г. в град Добрич. Родителите ѝ се разделят, когато тя е на 12- 13 години. Отраснала е с баба си и дядо си в село Кайнарджа, област Силистра. Средното си образование получава в СУ „Никола Вапцаров“ в град Силистра (с рисуване в профил „Изкуства“ в класа на Бонка Скорчелиева), където учи в паралелка с профил рисуване. На 15-16 годишна възраст решава, че ще се занимава с изобразително изкуство занапред и така след завършване на гимназията е приета първа по успех в Художествената академия, специалност Графика.Актрисата споделя, че рисува от 5 годишна, а портретите са ѝ слабост. Въпреки, че мечтата ѝ се осъществява, Диана скоро осъзнава, че това не е нейното място и се отказва още след първата година. Решава да кандидатства актьорско майсторство в НАТФИЗ. След цяло лято подготовка с неин приятел, който е актьор, тя е приета отново първа по успех. Но и там премеждия не липсват. Сменя трима преподаватели – Веселин Ранков, Здравко Митков и Атанас Атанасов, като след година прекъсване влиза в класа на проф. Атанасов и завършва през 2015 година.

източник : Versinaj

Leave a Reply