Най-добрата кардиологична болница в района стана на 12 години

На 6-ти декември екипът на кардиологична болница „МЕДИКА КОР“ отбеляза своя 12-ти рожден ден. Повече от десетилетие опитните кардиолози осигуряват спешна и планова инвазивна кардиологична помощ за обширен регион от Североизточна и Централна Северна България. В състава на болницата влизат 22 лекари, от които 6 инвазивни кардиолози, 28 медицински сестри, помощен персонал и технически лица.

Най-много пациенти постъпват от областите Русе,Търговище и Силистра, Разград, Велико Търново, Свищов, но не липсват и жители на други големи градове като Варна.
През годините русенската кардиологична болница се утвърди като име, за което работят редица изявени специалисти и непрестанно привлича нови висококвалифицирани лекари. Новата услуга през тази година към „МЕДИКА КОР“ е Център по кардиостимулация, в който до момента са поставени 125 постоянни кардиостимулатори /пейсмекъри/. С привличането на д-р Надя Панчева от месец август започна и дейност по имплантиране на сложни пейсмейкъри – ресинхронизиращи системи за стимулация и кардиовертердефибрилатори, при пациенти със структурни увреждания на сърцето, водещи до животозастрашаващи аритмии или сърдечна недостатъчност.
За гарантиране на най-добрата грижа и лечение на пациентите е осигурена и най-съвременна техника за диагностика и терапия в двете ангиографски зали на болницата.
Продължава да се развива и системата за ранно диагностициране на остър миокарден инфаркт, чрез оборудвани реанимобили с мобилни ЕКГ апарати и необходими медикаменти за стартиране на лечението още при пристигане на спешния екип при пациента. Към момента оборудваните линейки са 42 на брой и са разположени в областите Русе, Разград, Силистра и Търговище.

източник : БТА

снимка : БТА

Leave a Reply