Пребиха най-добрият млад автомонтьор в Европа

автор : Незабравка Кирова

Ерен Гюнай, ученикът от силистренската гимназия по Механотехника „Владимир Комаров” е бил пребит от свой съселянин преди дни. Младото момче от с. Искра, през лятото победи връстниците си от 8 държави на провело се в Полша състезание и стана „най-добрият млад автомонтьор в Европа“.
Същото това момче в една делнична ноемврийска вечер, заедно със свой братовчед и техен приятел излизат извън селото, за да повъртят гуми. След дъжда селския път станал по-хлъзгав и те решили да се позабавляват. Избрали т.нар. конна писта извън Искра, където през пролетта се провежда селския празник и направили няколко кръгчета. Преди да си тръгнат обаче светнали фарове на трактор и от там слиза техен съселянин, познат добре на семейството на Ерен., дори бил приятел с родителите му – чичо Дженгис. Имал дървен кол в ръцете и започнал да налага Ерен по цялото тяло. „Защо го направи , не знам“ , казва Ерен. „Удряше само мен. Не посегна на другите момчета, само на мен. Не знам защо ме преби, но днес от дистанцията на времето започвам да се чудя, дали не е от завист. Той по принцип си е малко заядлив“, споделя Ерен.В следствие на ударите губи съзнание, а приятелите му успяват да се съвземат от шока и да спрат побойника. Обаждат се на бащата на Ерен и на 112.

От пресцентърът на полицията в Силистра уточниха, че сигналът за инцидента е подаден около 23,10 часа на 14 ноември. Същата нощ е установено лицето, заподозряно по случая. Същевременно са подадени писмени сигнали в РУ-Силистра и РП-Силистра. В момента е в ход проверка по случая, като предстои след приключването й материалите да бъдат изпратени в РП. Пострадалото момче е било откарано в болница, като според издаденото медицинско свидетелство нанесената му телесна повреда е лека.
От Прокуратурата в Силистра казаха, че се работи по случая. „Дете е пребито, как няма да работим“, коментира говорителят на Окръжна прокуратура Ивелин Чафаланов.
Ерен е настанен в силистренската болница за 5 дни. Няма счупвания, но е със състресение на мозъка. Днес вече е у дома си. Почива си, но все още го боли едното ухо.

Припомняме, че в резултата на участието на Ерен Гюнай в европейската надпревара, училището му получи финансиране в размер на 17 000 лв., с което е закупено модерно оборудване за отварянето на нов училищен сервиз.
Сега, Ерен е студент в РУ „Ангел Кънчев“ – Филиал Силистра със специалност „Автомобилно инжинерство“.

Leave a Reply

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.