34-годишен мъж получи доживотен затвор за предумишленото убийство на 22-годишната си приятелка Ангелка. Той е осъден още на 250 000 лева, които трябва да изплати на детето на убитата. Сметките му са запорирани. Присъдата е постановена от Окръжния съд в Силистра.

Тежкото престъпление е било извършено в края на януари 2017 г. в местността Келявица край дуловското село Руйно. Убийството е разкрито едва на 6 март, когато двама служители на БДЖ открили тялото на млада жена. Ангелка работела в ресторант в Германия, където се запознала с подсъдимия Мюрсел. Двамата заживели заедно с 5-годишното дете на Ангелка от друг мъж. След побой над детето, което наложило животоспасяваща операция, Прокуратурата в Хамбург образувала дело за опит за убийство срещу Мюрсел и Ангелка.

В началото на януари 2017 г. двамата се прибрали в България, но на 10 януари потеглили обратно за Германия, за да се явят на насроченото за 16 януари дело срещу тях. Съдът отнел детето от майка му и го настанил в дом. Няколко дни по-късно двамата отново се върнали в България, където било извършено убийството.

Доживотната присъда на Силистренския окръжен съд подлежи на обжалване в Апелативния съд във Варна.

снимка : Pixabay

Leave a Reply

Discover more from Силистра - Вчера, Днес и Утре

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading