Цените на таксиметровите услуги в Силистра остават същите и догодина

Цените на таксиметровите услуги да останат непроменени, ще гласуват общинските съветници на предстоящата редовна сесия на Общински съвет на 28.11.2019, четвъртък, 09:30 ч. :
Уведомявам Ви, че съгласно чл. 24а, ал. 12 от ЗАП минималните и максималните цени по чл. 24а, ал. 11 от закона се актуализират най-малко веднъж годишно. В тази връзка, на 14.11.2019 г. в Община Силистра се проведе работна среща с участието на г-н Стелиян Николов – председател на Браншовата камара на таксиметровите водачи и превозвачи – клон Силистра, на която се обсъдиха предложения за определяне на минимални и максимални цени за таксиметров превоз на пътници за един километър пробег по съответната тарифа, които да са валидни за територията на община Силистра. С оглед на реалните условия в таксиметровия бранш на територията на общината – търсене и предлагане на таксиметрови услуги, и цени на горивата, присъстващите се обединиха около мнението към настоящия момент минималните и максималните цени за таксиметров превоз на пътници да се запазят в същия размер. Във връзка с гореизложеното, предлагам Общинският съвет да приеме следното Р Е Ш Е Н И Е: На основание чл. 21, ал. 1, т. 23 от Закона за местното самоуправление и местната администрация, и чл. 24а, ал. 11, във връзка с чл. 24а, ал. 12 от Закона за автомобилните превози определя минимални и максимални цени за таксиметров превоз на пътници за един километър пробег по съответната тарифа, валидни за територията на община Силистра, както следва:
1. Дневна тарифа за един километър пробег – минимална цена – 0,89 лв. (нула лева, осемдесет и девет стотинки); максимална цена – 1,00 лв. (един лев);
2. Нощна тарифа за един километър пробег – минимална цена – 0,99 лв. (нула лева, деветдесет и девет стотинки); максимална цена – 1,10 лв. (един лев и десет стотинки);
3. Първоначална такса – минимална – 0,90 лв. (нула лева, деветдесет стотинки); максимална – 1,00 лв. (един лев);
4. Цена за престой за една минута – минимална – 0,20 лв. (нула лева, двадесет стотинки); максимална – 0,25 лв. (нула лева, двадесет и пет стотинки).

снимка : Pixabay

Leave a Reply

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.