Силистренки със златен и сребърен медал по спортна стрелба от държавен турнир

От 22 до 23 ноември в София се проведе Държавния турнир „Левски“ по спортна стрелба с пневматична пушка. В надпреварата участие взеха седем от най-добрите отбора в страната в това число и СК „Снайпер-92“ – Силистра.
Със златен медал при жените се окичи Теа Димитрова в дисциплината 60 изстрела с пневматична пушка с резултат 609,5 т. Последва я Ванина Илиева, която спечели сребърен медал при девойките с резултат 606,7 т., а дебютантката в тази възраст Камелия Славова зае почетното шесто място с резултат 576,9 т. Много добре се представи и дванадесетокласникът Георги Георгиев при юношите, заемайки 5 място с резултат 584,7 т. И четиримата състезатели са възпитаници на Спортно училище „Дръстър“ – Силистра.
Треньорката Иванка Димитрова изтъкна, че това участие е едно добро начало за подготовката за Държавното първенство, което ще се проведе през февруари 2020 г. Преди това обаче предстои турнирът „Светкавица“ в Търговище /30.11 – 01.12/ и надпреварата за Купа „Дръстър“ от 5 до 7 декември в Силистра.

Поздравления за нашите съгражданки и пожелания успехите да продължават още дълги години!

източник: Община Силистра

снимка: Община Силистра

Leave a Reply