източник : Общинско кабелно радио „Силистра“

Анелия НЕВСКА: „Горда съм от това което виждам в гимназията, лъха на професионализъм от страна на колегите, а учениците са тези, които сами могат да си направят както празника, така и дейностите, които да им са интересни и приятни по време на часовете!“

Вече втора година силистренската природоматематическа гимназия е със статут на иновативно училище и в рамките на дейностите , които вървят в учебния процес във връзка с иновативните практики гимназията тази година работи по националната програма „Иновации в действие.“ Програмата е свързана основно с обмен на добри практики между два вида училища – иновативно и неиновативно. В рамките на програмата през следващите три дни в гимназията ще гостуват партньори по програмата от гимназията в Гоце Делчев и природоматематическата гимназия „Иван Вазов“ в Добрич. Съдържанието на тридневния семинар е най вече наблюдение на иновативни уроци. Днес ще бъдат наблюдавани два открити урока –биология здравно образование, а другия урок ще е по математика и физика. Утре са откритите уроци по история и английски език и урок по български език и литература и физика. В третия ден са предвидени обобщителни семинари.
Апропо, снощи с тържествен концерт силистренската природоматематическа гимназия отбеляза патронния си празник.
„Горда съм от това което виждам в гимназията, лъха на професионализъм от страна на колегите, а учениците са тези, които сами могат да си направят както празника, така и дейностите , които да им са интересни и приятни по време на часовете!“, сподели директорът на елитното силистренско училище Анелия Невска, като допълни, че ръководството вече работи и ще кандидатства и за следващата година в иновативната национална програма.

Анелия Невска
снимка: Общинско кабелно радио „Силистра“

Leave a Reply

Discover more from Силистра - Вчера, Днес и Утре

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading