Проект „ПАЗИ храната“ осъществява група „Скаути“ от ПЗГ „Добруджа“-Силистра

В пореден проект участват учениците от ПЗГ „Добруджа“. Този път „ПАЗИ храната“, осъществява група „Скаути“.
Проектът е в рамките на седмата конкурсна сесия „Младежта срещу насилието и наркотиците“, финансирана от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните (МКБППМН) и Общинския съвет по наркотични вещества (ОСНВ) при Община Силистра, съобщиха от общината.
Дейност по проекта е създаване на екип „Младежка банка“, който да проучи проблема с разхищението на храна в света и да подготви послания към жителите на града, както и към всички учещи и работещи в гимназията. Посланията за неразхищение на храна и опазване на околната среда ще се изпишат на 2 банера – един за стола на училището и един за стаята за хранене в общежитието и върху 100 салфетки за студено сервиране, които да се ползват в общежитието. Предвижда се „осиновяване“ на автобусна спирка пред входа на училището, която вече е почистена и ремонтирана и на широката й страна са изписани посланията за неразхищение на храна и опазване на околната среда. Спирката е боядисана отвън и районът около нея е почистен, изработени са кошчета за боклук от стари автомобилни гуми и са поставени на спирките от двете страни на улицата. Ще има нощен поход до местността „Крепостта“ и приготвяне на храна, като се спазват правилата за неразхищение. Подготвя се и радиопредаване за споделяне на свършената работа, удовлетворението от полезния труд и научените уроци.
Днес обновената автобусна спирка е открита символично. Всички ученици, взели участие в реализирането на дейностите по проекта, са получили грамоти и предметни награди.

Поздравления за активността на ръководството и учениците, които с работата си в последно време, дават заявка да върнат пълния блясък на едно от най-старите силистренски училища.

източник: /Пеню Николов, БТА/

снимка: pzg-dobrudja.bg

Leave a Reply

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.