автор: Елена Гунчева

Щедрото ни правителство отпуска, но само на най-бедните пенсионери /които са над 1,2 милиона души/, по 40 лева за Коледа, за да се почувстват и те хора на празника. Бравос! Пенсионерите ще има да пируват с тези пари, да сложат мръвка на коледната трапеза, да купят подаръци за внуците, да отидат на някой коледен концерт… Ей, много пари са това! Останалото могат да го спестят за лихва в банката.

Миналата година депутатите си раздадоха по 6000 лева бонуси за Коледа. Ми и те са хора! Май даже са повече хора от пенсионерите. А сега изчислете за 40 лева какво ще сложи пенсионерът на трапезата и какво депутатът за 6000 лева. Просперирате ли?

Народ, обречен на мизерия. Правителство, което не допуска нито миг отхлабване на въжето около врата. Наглост, преминаваща в чудовищност.

А шефката на НАП, която допусна огромния скандал с личните ни данни /впрочем някой помни ли го, май пак чудо за три дни/, е получила за миналата година 60 000 лева бонуси.

Това е България. Европейска държава, член на ЕС. Защо някой от българските депутати в Брюксел не попита как съюза допуска геноцид над европейски граждани в 21 век? или пък и да попита, няма значение. Населението трябва да се разкара. Земята им трябва. А нас ни осребриха по най-гнусен начин!

снимка: Pixabay

Leave a Reply

Discover more from Силистра - Вчера, Днес и Утре

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading