Министърът на икономиката за индустриална зона- Силистра: чакаме действия от Общината

На въпросът на силистренския депутат Александър Сабанов, дали Община Силистра е предприела някакви стъпки за изграждане на индустриална зона, отговори министърът на икономиката Емил Караниколов на днешния парламентарен контрол. Отговорът беше отрицателен.

Той спомена, че са предлагани имоти на инвеститори в Силистра, които обаче никой не пожелал, защото инвеститорите вече искат изградени индустриални зони и да им се предоставят терени с необходимата инфраструктура.

Напомняме, че за изграждането на нова индустриална зона в Силистра се говори от дълги години, но реални действия липсват. В новият Общински съвет обаче присъстват редица личности , които обявиха че ще работят в тази насока. Чакаме техните действия, които се надяваме ще бъдат от полза за всички силистренци, защото привличането на инвестиции и откриването на много нови работни места е жизненоважно , за да се преустанови заличаването на града ни.

Ние от silistra-news ще следим темата за индустриалната зона отблизо и ще Ви информираме своевременно и безпристрастно за всички действия, или бездействия свързани с нея и както винаги ще говорим с имена и няма да спестяваме нищо, на никого.

снимка: Pixabay

Leave a Reply