Владислав Горанов от ГЕРБ с нагла заплаха към журналист (видео и коментар)

Безапелационна заплаха отправи министърът от ГЕРБ Владислав Горанов към журналистката на БСТВ Нора Стоичкова. Заплаха , която в нормална държава, веднага би го изпратила в политически отпуск, но уви, проблемите с наглото държание на така наречените управляващи в България – продължават, а те очевидно не намират нищо нередно в това.

Видеото със заплахата гледайте тук.

А ето и коментара на Нора Стоичкова, който тя публикува във фейсбук страницата си, относно случилото се :
“ „Нула, нула лева субсидии за БСП и тогава ще ТЕ питам къде ще си намериш работа!“. Така Владислав Горанов, министър на финансите, отговори на настояването ми да каже от него ли идва идиотската идея първият ден от болничните да не се заплаща. Знаете, че от вчера гърми скандал из цялата държава.
Днес министър Горанов си изпусна нервите. Не точно от моето настояване за конкретен отговор, а от факта, че отвсякъде колегите го атакуваха с един и същи въпрос – какъв е смисълът от това и най-вече колко пари ще спестят работодателите, които ръкопляскат на всички щурави медийни патици, които кабинетът на Борисов пуска. Даже няма да намеря нито един колега в гилдията, нито пък във Фейсбук, нито в кварталната кръчма, който да не знае защо работодателските Му организации ръкопляскат когато трябва.
Но нещо с медиите Му се случва, щом днес ВСИЧКИ колеги, без един-двама, се емнаха здраво да помагат да спасим болничните. Това усети министър Горанов и затова се издразни.
И друг път си е позволявал това да го говори на други колеги. А пък един от депутатите Му, на който му викат на галено – Мозъка още лятото ме заплаши, че от септември няма да имам работа. Пък сега вече е ноември, така че…
И да, можех и по-добре да го наредя! Само че трябваше да сляза на нивото на махленското поведение на министъра Горанов, който дори не подозира, че тъкмо със залъка БСТВ може здраво да се задави. Първи път – стомна за вода – затвориха ТВ 7, че им бъркаше в… плановете по едно време, фалираха и КТБ, че да я разграбят, пък ние да им платим за това..
Втори път – затвориха устата на опозиционната BIT, защото там ги сапунисваха най-добре, а раздутото им его трудно носи на бой и на критика…
Сега за трети път са се емнали срещу БСТВ. Целия ГЕРБ срещу една медия. Пречи им, че ги питаме по същество. И обидчиви, че и раздразнителни отгоре на това!
Горанов дори не подозира как така могат да се извъртят нещата в държавата, че тъкмо от ефира на БСТВ да чуе как вече не е министър. Тогава ще го питаме на кого какво смята да отреже, че да се спаси от любовта на народа, с който се гаври. Защото гъбаркането с медиите е грозно, нагло гъбаркане именно с онези 5 милиона българи, които им сърбаме супата на ГЕРБ вече 12 години. И плащаме данъци, осигуровки, дедесета, като лишаваме децата си от нормален живот. За да може той да се движи като баровец с черен мерцедес, със странна бургарска регистрация, между другото, – да кажем, – от Министерството на финансите до парламента. Щото пеш е далеч за тънките му италиански подметки.
Към Горанов имам само едно напомняне: Вашата заплата, демесета, бонуси и каквото там ви се събира като ОФИЦИАЛЕН месечен доход, го плащаме и ние, журналисти, оператори, монтажисти, работещи в БСТВ. Плащаме ви заплатата, през данъците, които събират подопечните ви ведомства, г-н Горанов! Плащаме ви заплатата, преди да идем да купим хляб в близкия магазин и да си нахраним децата! И затова имаме право да Ви критикуваме, да ви задаваме въпроси и дори имаме гражданското право да Ви поискаме оставката! Във всяка една европейска държава за поведение пред камера и журналисти, като днешните ви изцепки в парламентарните кулоари, министерското Ви кресло щеше да е празно още от обяд. Пусто и празно като жалкото Ви присъствие в политиката, което самият Вие оценихте навремето единствено като стремеж към лично обогатяване. Хората може и да са забравили, затова ще напомня, че веднъж вече си подавахте оставката през 2013 г., понеже 3000 лева заплата като депутат от ГЕРБ не ви устройваше. За всичко останало, което тепърва ще се свързва с Вашето име – ще има и следствие, и съд. Нямайте съмнение в това, за да не останете изненадан, когато дойде денят.
А съм сигурна, защото в достатъчно дългата си кариера на журналист съм виждала ВСЯКАКВИ наглеци и министри. И на всички тях съм изгледала гърбовете, не обратното. „

Нора Стичкова, снимка – Фейсбук

Leave a Reply