Благотворителен коледен базар „Книга за надеждата“ предстои

Ето какво казват организаторите на събитието:

Започваме събирането на книги за провеждане на коледен базар „Книга за надеждата“, който ще се проведе през месец декември.
Целта е да се съберат средства, които ще бъдат дарени за подпомагане на кризисен център в град Силистра. Той приема, дава подслон, психологическа подкрепа и шанс за ново начало в живота на жени и деца жертви на домашно насилие.

Как можете да се включите:
От 1/11/2019 до 1/12/2019 всеки желаещ може да дари свои книги, както и книги на близки и приятели.
В периода 1/12/2019 – 10/12/2019 ще стане ясна датата за провеждане на коледния базар. Той се организира с подкрепата на женското сдружение „Екатерина Каравелова“, членовете на което са основоположници на кризисния център. Те са отговорните лица и за провеждането на много други благотворителни мероприятия и кампании в Община Силистра.
В денят на събитието всеки ще може да закупи от дарените книги. Цената им се определя от купувачите, според възможностите, които имат. Всеки ще бъде предварително запознат с каузата и с предназначението на дарените пари.
Дарителите на книги имат възможността да се сдобият с други такива на нашия благотворителен базар. По този начин ни подкрепяте не само един път, а цели два.
Какво целим:
С тази инициатива искаме да стимулираме четенето, да вдъхнем нов живот на вече прочетени книги, да предоставим възможност на всички хора независимо от финансовият им статус , да се сдобият с актуални заглавия.
С каузата, зад която заставаме чрез „Книга за надежда“, ще повдигнем темата за домашното насилие, която все още е табу в нашето общество. Ще обърнем внимание на проблема и ще запознаем обществото на град Силистра с възможностите за решаването му.
И не на последно място, стимулираме благотворителната дейност, като пример за едно по-отговорно и състрадателно общество.

Какви книги можете да дарите:
Добре запазени и с представителен вид.
Колкото по-нови заглавия, толкова по-голям интерес бива проявен от страна на купувачите.
Детски книжки .
Няма ограничение в жанровете.

Всякакъв жест на подкрепа и помощ за реализирането на това събитие е добре дошъл. Нека заедно да бъдем по добри!

Книгите можете да носите в пекарна „Форнети“ до банка ДСК в Силистра, или да се свържете със следните лица, които са част от организаторите:

Дорина Йовева

Неделчо Карагенов

Leave a Reply