Благотворителен базар проведоха от женското сдружение „Екатерина Каравелова“

Благотворителен базар под наслов „Заедно сме по-добри“ се проведе на 15-ти и 16-ти ноевмри в град Силистра. Набраните средства в размер на 2326,46 лв. ще бъдат използвани за подпомагане дейността на Женско сдружение „Екатерина Каравелова“ в подкрепа на жени и деца, пострадали от домашно насилие или друга форма на експлоатация. Средствата са от разпродажба на различни предмети – повечето дарени специално за случая, както и от урни за монети и банкноти.
А ето и коментара за събитието на една от организаторките и участнички в базара – Дорина Йовева:

„ДВЕХИЛЯДИ ТРИСТА ДВАДЕСЕТ И ШЕСТ ЛЕВА И ЧЕТИРИДЕСЕТ И ШЕСТ СТОТИНКИ.
Това е равносметката от двата дни на благотворителния базар.
И от неуморната работа на 10-ина силни жени и няколко всеотдайни мъже.
И на всички вас, които дарихте от своето, за да има какво да продаваме на този базар.
И на всички вас, които си купихте от /дарихте на този базар – от хората, които пуснаха пари в урната просто за да помогнат; през онези които пазариха без твърда цена; до двете 9-10 годишни момчета, които купиха гривнички за мама и баба за по 40 стотинки.
И на всички, които популяризираха събитието.
БЛАГОДАРЯ НА ОГЪНЯ!
БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ ВИ!
БЕЗ ВАС НИЩО ОТ ТОВА НЕ БИ БИЛО ВЪЗМОЖНО!!!

От лична гледна точка и лично от мое име заявявам, че това беше най-смисленото и ползотворно отбелязване на рождения ми ден в 34-годишния ми живот. А най-най-най-хубавото за мен от тези два дни за мен беше момента, в който едно младо момче – никога не съм го виждала и той не ме е виждал, дойде при мен и ми каза : „Здравейте! Казвам се Десислав, живея в чужбина и съм тук за малко. Знам, че помагате на една онкоболна майка с три деца. Моля Ви, предайте и тези 200 (ДВЕСТА!!!) лева от мен, пожелайте й да е здрава и силна!“
Ех, момче… който и да си ти… благодаря ти, бъди здрав и силен…!
П.С. Тези двеста лева не са включени в сумата от 2326,46лв и майчето си ги получи почти веднага „

Leave a Reply