Силистренка с второ място на конференция в Русе

На 15.11.2019 се проведе вторият и заключителен етап на НАЦИОНАЛНАТА УЧЕНИЧЕСКА КОНФЕРЕНЦИЯ „РЕКА ДУНАВ – ЕВРОПЕЙСКИЯТ ПЪТ НА БЪЛГАРИЯ“ в Регионалния исторически музей – град Русе. Тя бе организирана по повод 140 г. от възстановяването на българската държавност.
До този етап бе допусната силистренката Мария Георгиева от 12 „а“ клас при ПМГ „Св.Климент Охридски“. В Русе ученичката представи своя доклад на тема „ТУТРАКАН-МАЛКОТО КРАЙДУНАВСКО ГРАДЧЕ, ЧАСТ ОТ БЪЛГАРИЯ И ЕВРОПА“ и се класира втора. Напомняме, че само преди две седмици Мария Георгиева представи града ни на още една конференция , но в Кърджали, където взе първото място . четете тук.
Наградата връчиха Радостина Николова – експерт по история и цивилизация в Министерството на образованието и науката и Николай Чакъров – учител по история при СУПНЕ „Фридрих Шилер“-Русе. Специален подарък – книга с автограф, Мария получи и от Николай Генчев. Научен ръководител е г-жа Маргарита Александрова- главен учител по история и цивилизация при ПМГ“Св.Климент Охридски“ – Силистра .

Изпращаме нашите сърдечни поздрави за поредното добро представяне на ученичката и и желаем да продължава в същия дух, да прославя градът ни в цяла България, а защо не и в целия свят. /редакцията на http://www.silistra-news.com/

Leave a Reply

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.