Среща с представител на ММС ще проведат спортните клубове

Екипът на „silistra-news“ призовава да се повдигне въпросът и за мъжкия отбор на „Доростол“, който както знаем вече не съществува и е крайно време това да се промени. Ако разполагате с повече информация за отбора и обстановката около него, можете да се свържете с нас.

На 19.11.2019 г. от 13 ч. в залата на ОбС Силистра ще се проведе среща на управителите, президентите и треньорите на всички спортни клубове с представители на Министерство на младежта и спорта (ММС) и Община Силистра относно възможностите за финансиране на проекти по линия на ММС.

Както е известно, от години т.нар. Регионален представител на ММС е в Русе и отговаря вкл. за Силистра. Елеонора Горбанова се нарича настоящият служител на този пост. По време на форума, иницииран от местните спортни клубове, вероятно ще стане дума и за Закона за физическото възпитание и спорта (Обн. ДВ, бр. 86, от дата 18.10.2018 г.), за който има и правилник за неговото приложение.

В Силистра има общо 25 клуба с регистрация по ЗЮЛЦ, отделно има клубове по различни спортове в седемте общини на областта, като най-много са футболните дружества – единствени с областно първенство.

източник: Йордан Георгиев

снимка: Pixabay

Leave a Reply