Светлана Великова, БСП: Няма да участваме в безпринципни договорки, няма да защитаваме лични и корпоративни интереси. (видео)

Интересна декларация изнесоха в Общински съвет и от БСП за България. Светлана Великова заяви, че партията ще бъде твърда и градивна опозиция в местния парламент. Ако спазят думите си, „социалистите“ се очертава да бъдат най-голямата опозиционна група, със своите шест съветника. Това им дава големи възможности, но и носи големи отговорности.

“ Проведохме позитивна и почтена кампания, със сърце и мисъл за всички! Не сме „купили“ нито един глас, не сме оказали натиск върху нито един човек, не сме участвали в провокации и манипулации. Не дължим нито стотинка на местен бизнесмен, или политик, не сме зависими от никого. „

С тези думи от БСП загатнаха, че може би споделят съмненията на голяма част от българското население за голям процент купен и корпоративен вот. Надяваме се, че те наистина не са използвали такива прийоми.

Съветниците от БСП за България заявиха още :

„Няма да участваме в безпринципни договорки, няма да защитаваме лични и корпоративни интереси. Няма да толерираме и търпим „сделки под масата“. Ще пресичаме всякакви опити за лично и партийно облагодетелстване. Чрез медиите и социалните мрежи ще направим Общинския съвет „видим“, а неговата работа прозрачна за всички силистренци. Ще информираме обществеността за всичко, което се случва, или не се случва в Общинския съвет.“

Естествено, адмирации за такива думи, а ние ще бъдем там, за да видим дали ще бъдат изпълнени. А за прозрачността и информирането на нашите съграждани, ще помогнем с всички сили. Един от най-важните компоненти на демокрацията – това е прозрачността. Повече прозрачност води до по-голямо ангажиране на гражданите с проблемите на общността и ние ще приветстваме всяка една постъпка водеща към това, независимо от коя партия е направена тя.

Цялото изказване можете да чуете в прикаченото видео:

Leave a Reply